Followers

Labels

N

17 undang-undang bola sepak

HUKUM 1 - The Field of Play
Ini adalah layout dasar dari sebuah lapangan sepak bola. Ukuran lapangan akan bervariasi dari kumpulan kekumpulan, biasanya bergantung pada umur pemain.

HUKUM 2 - The BallSebuah ukuran peraturan bola sepak adalah menggunakan bola Nombor 5. Kumpulan Pemuda boleh menggunakan saiz yang berbezabola, seperti bola 3 No atau No 4 bola, bergantung pada usia anak-anak.


HUKUM 3 - Jumlah PemainHarus tidak ada lebih daripada 11 pemain di bidang bermain untuk pasukan baik. Ajumlah minimum pemain biasanya 7. Beberapa kumpulan pemuda mendorong permainan dengankurang dari 11 pemain untuk membantu dalam pembangunan pemain muda. Satu pemain darimasing-masing tim harus dilantik sebagai seorang penjaga gawang. penjaga gawang harus mengenakankemeja warna yang berbeza daripada rakan pasukan sehingga setiap orang dapat dengan mudah membezakankiper. Penjaga gawang hanya boleh menggunakan tangannya di dalam kawasan penalti.


HUKUM 4 - Alatan PlayerPemain perlu memakai jersey berwarna sama atau kemeja. Semua program pemuda memerlukan shinpenjaga untuk dikenakan oleh semua pemain. Jika pemain anda akan memakai kasut bola, pastikanmereka cleats bola sepak. Sebuah cleat bola sepak tidak memiliki cleat di tepi depankasut seperti cleat bisbol. Ini adalah untuk keselamatan.


HUKUM 5 - PengadilPengadil memaksa dari 17 undang-undang. Ada satu perbezaan antara bola sepak dan sebahagian besarsukan lain bermain di Amerika. Dalam bola sepak, pengadil mungkin membiarkan bermain terus dan tidakpanggilan busuk jika ia berfikir bahawa berhenti bermain akan memberikan keuntungan pada pasukanyang melakukan pelanggaran. Ini disebut "keuntungan klausa". Pengadil harus mengatakan"Bermain" saat ini terjadi.


HUKUM 6 - hakim garis dan LineswomenDua hakim garis dapat membantu wasit dalam mengendalikan permainan. Kewajipan hakim garis adalahuntuk isyarat kepada pengadil ketika bola keluar, untuk menunjukkan tendangan sudut, tendangan tujuan atauuntuk menunjuk pasukan mana yang berhak atas-membaling di. Para hakim garis juga boleh isyaratoffsides, pelanggaran atau kesalahan jika tujuan telah mencetak atau semasa substitusidikehendaki.Pengadil di lapangan membuat keputusan rasmi dan final. Para hakim garis adauntuk membantu pengadil, pengadil mungkin atau tidak boleh bertindak atas nasihat mereka.Pelatih tidak boleh berharap mempunyai hakim garisan pada perlawanan bola sepak mereka pemuda.Kadang-kadang anda berjaya memiliki seorang pengadil tunggal. Saya telah melatih permainan di manamenentang pelatih dan aku harus bergiliran menjadi wasit, karena seorang pegawai pernahmuncul.


HUKUM 7 - Durasi GameDurasi permainan akan bergantung pada usia anak-anak. Anak yang lebih tua akanlebih dari kemungkinan mempunyai dua bahagian. Anak-anak muda sering kali bermain empat suku.kumpulan anda akan menentukan apakah suku atau belahan dimainkan dan berapa lama masing-masingakan.


HUKUM 8 - bermula dari Play: Kick Off dan Drop BallSebuah tendangan mati diambil untuk memulakan permainan, untuk memulakan kembali bermain selepas tujuan telah mencetak ataubermula semester kedua atau seperempat baru. Pada tendangan semua pemain perlu berada di pasukan merekasetengah dari lapangan. Bola ditempatkan di tempat pusat di tengah pusatlingkaran. Bola harus ditendang ke depan sekurang-kurangnya satu pusingan penuh ke lawan '"Setengah dari lapangan." Pasukan yang kicks off untuk memulakan permainan ditentukan oleh syilingundian antara kapten dan wasit. Setelah tujuan pasukan yang baru sajamencetak pada saat mulai kick off. Untuk tempat tinggal baru dan potongan, pasukan, yang tidakkick off suku sebelumnya atau setengah akan memulakan. Tujuan tidak boleh dinilai oleh menendangbola langsung ke tujuan di kick off.Sebuah bola drop diputar saat wasit berhenti bermain untuk alasan lain selain Peraturanpelanggaran. kecederaan adalah sebuah contoh yang baik. Akan dihidupkan semula wasit bermain dengan menjatuhkan bolaantara dua pemain, satu daripada setiap pasukan. Sebuah bola dijatuhkan mungkin tidak dimainkan hinggamenyentuh tanah. Pemain pertama bermain bola dibenarkan untuk bermain bola lagitanpa harus disentuh oleh pemain lain. Ini bermakna pemain bolehmenggiring bola, menembak bola lulus atau selepas menyentuhnya.


HUKUM 9 - Ball In dan Out of PlayBola adalah keluar dari bermain setiap kali benar-benar luar tepi luartouchline atau garis gawang baik di tanah atau di udara. Juga itu adalah dari bermainketika wasit berhenti bermain untuk sebarang sebab.Bola dalam bermain jika ada bahagian sepak di dalam atau menyentuh touchline atau tujuanline. Bola dianggap bermain selepas memantul dari sebuah pos tujuan, Bar salib, sudutbendera, hakim garis atau wasit jika bola tetap di lapangan bermain.


HUKUM 10 - Kaedah ScoringTujuan hanya boleh mencetak jika semua bola benar-benar berjalan di tepi luargaris gawang, di bawah salib dan bar antara tujuan posting ketika sedang bermain. Apa punpemain boleh menjaringkan gol, termasuk kiper. Kecuali saat memuat tendangan bebas, membaling,Tujuan menendang, menendang atau penalti kick off, bola yang dimainkan oleh seorang pemain langsung ke sendiriTujuan adalah skor untuk pasukan lawan.


HUKUM 11 - offsidePemain ofensif harus mempunyai dua lawan termasuk kiper antaradirinya dan garis gawang saat bola tersebut sudah berlalu kepadanya. Offside adalahditentukan pada saat bola melewati pemain, bukan ketika Pemain menerimabola.Offside offside kedudukan dan tidak sama. Hal ini tidak bertentangan dengan peraturan-peraturan yang akan dikedudukan offside. Hal ini mungkin melanggar peraturan yang akan offside. Berikut adalah definisi dari kedua-duakonsep.Posisi offside - Seorang Pemain berada dalam kedudukan offside jika dia adalah:• depan bola dan• pada paruh penentang lapangan dan• ada kurang dari dua lawan bahkan dengan atau di depannya.Offside-Seorang pemain yang berada dalam kedudukan offside menjadi offside ketika• ia menyertai dalam drama atau• dia mengganggu dengan lawan atau• dinyatakan cuba untuk mengambil keuntungan dari berada di kedudukan offside.Pengecualian - Seorang pemain dalam kedudukan offside tidak akan offside dipanggil jika ia menerimabola terus dari:• balingan-in atau• tendangan sudut atau• tendangan tujuan.


HUKUM 12 - pelanggaran dan kesalahanAda dua jenis pelanggaran dalam bola sepak:• Major Jenayah atau pelanggaran.• Non-Jenayah atau Minor pelanggaran.Ada sembilan pelanggaran jenayah atau besar.Pelanggaran ini harus dilakukan dengan sengaja dan mungkin menghasilkan Kad Merah ". Thepelanggaran adalah sebagai berikut:• Menendang pemain.• Melompat ke arah pemain.• Mengecas pemain dengan cara yang kasar.• Mengecas pemain dari belakang.• tersandung pemain.• Menekan atau meludahi pemain.• Mendorong pemain.• Holding pemain.• Pengendalian bola. (Kecuali oleh kiper a). Busuk ini akan dipanggil jika Pemain adalahcuba untuk mengawal bola dengan tangan atau lengan.Jika salah satu daripada sembilan pelanggaran hukuman komited dan wasit meniup peluit danpanggilan pelanggaran, pasukan lawan mendapat tendangan bebas langsung. A "langsung" menendang berertilawan boleh cuba untuk menjaringkan gol langsung dari tendangan tersebut. Jika pemain yang melakukanutama busuk menerima "kad merah" dari wasit, ia harus meninggalkan permainan, dantidak dibenarkan untuk kembali.Ada lima pelanggaran bukan-jenayah atau kecil.Jika seorang pemain melakukan pelanggaran ringan ia bisa menerima "Kad Kuning" dari wasit.Lima pelanggaran ringan adalah:• Berbahaya bermain. Contoh permainan berbahaya adalah: menendang quality berhampiran lainkepala pemain, atau cuba untuk bermain bola dipegang oleh kiper seorang.• Fair mengisi, tapi dengan bola dari jarak bermain.• Penebangan obstruksi. Ketika seorang pemain sengaja mengambil kedudukan antara boladan seorang lawan, ketika tidak berada dalam jarak bermain bola.• Mengisi kiper di daerah tujuan.• Penjaga Gawang pelanggaran.• Gawang mengambil lebih daripada empat langkah sementara mengawal bola.• Gawang bermain bola dengan tangannya saat bola ditendang oleh rakan satu pasukan.• sengaja membuang-buang waktu.(Ketiga Penjaga Gawang pelanggaran pelanggaran biasanya tidak disebut dalam mudapermainan anak-anak) Ketika wasit berhenti bermain dengan meniup peluitnya untuk. di bawah umurbusuk, pasukan lawandiberikan sebuah tendangan bebas tidak langsung. Tujuan tidak boleh mencetak secara langsung tidak langsung tidakkick. Bola harus dimainkan oleh pemain lain dari yang mengambil tendangan tidak langsung,sebelum tujuan undang-undang boleh mencetak gol.Kesalahan - Ada dua jenis kesalahan:• Bila keputusan tindakan dalam hati-hati atau "kad kuning" dari wasit. wasit Amungkin memberi amaran seorang pemain untuk meningkatkan melakukan sebelum amaran dikeluarkan.• Bila keputusan tindakan dalam pemain yang dikeluarkan dari permainan, "kad merah". Thepengadil mempunyai kuasa untuk "" kad merah pelatih atau penonton kerana kesalahanatau gangguan dari permainan.


HUKUM 13 - Free KickAda dua jenis tendangan bebas: Lompat dan Tidak Langsung. Jenis pelanggaran yang mengakibatkantendangan tidak dinyatakan di dalam HUKUM 12.Langsung Percuma Kick:Pada tendangan bebas langsung, bola boleh ditendang langsung ke tujuan untuk skor olehmemuat Pemain menendang. Tendangan tidak langsung diambil di tempat di mana pelanggaranberlaku, kecuali dalam kotak penalti. Kemudian tendangan penalti diberikan.Free Kick tidak langsung:Tujuan dapat undian hanya jika bola disentuh oleh satu atau lebih pemain dari baikpasukan, selepas ditendang ke dalam bermain dan sebelum memasuki tujuan.Ada beberapa peraturan yang diikuti pada tendangan bebas, iaitu:• Pengadil akan isyarat sebuah tendangan bebas tidak langsung dengan meletakkan satu tangan lurus ke atas kehawa.• bola harus diam ketika itu ditendang.• Pasukan memuat tendangan tidak berhak untuk memiliki semua lawan setidaknya 10 meterdari bola saat tendangan bebas diambil.• kicker mungkin menendang bola jika lawan yang lebih dekat dari 10 meter jika diakeinginan.• kicker mungkin telah meminta wasit untuk memindahkan lawan kembali 10 meter daribola. kicker kemudian harus menunggu sehingga wasit meniup peluitnya sebelum mengambiltendangan bebas.• Jika tendangan bebas diambil dalam jarak 10 meter dari gawang lawan, pemain lawanmungkin berdiri di atas garis gawang mereka sendiri antara tujuan posting.• Sebuah tendangan bebas oleh pasukan membela dalam daerah tujuan sendiri boleh diambil darititik dalam setengah dari daerah tujuan di mana tendangan bebas yang diberikan.• Sebuah tendangan bebas tidak langsung oleh pasukan menyerang di daerah tujuan membela pasukandiambil pada baris laman enam pada titik terdekat dimana pelanggaran itukomited. (Baris laman enam adalah garis yang menyenaraikan daerah tujuan).• Pemain memuat tendangan bebas tidak harus bermain bola lagi setelah telahmenendang ke dalam bermain hingga pemain lain, dari pasukan baik, telah menyentuh bola.


HUKUM 14 - Kick PenaltiSebuah tendangan penalti diberikan ketika defender melakukan suatu jenayah atau besar busuk dengandaerah penalti. Pasukan yang mengotori diberikan tendangan penalti dari hukumantanda. Semua pemain kecuali penjaga gawang harus tetap berada di luar kotak penalti danbusur hingga tendangan penalti diambil. Mempertahankan penjaga gawang harus berdiri pada tujuangaris, antara posting tujuan dan tidak dibenarkan untuk bergerak sampai bola ditendang. Jikakiper bergerak dan tembakan hukuman tidak mencetak gol, maka tendangan penaltidirampas kembali. Bertumbuh adalah ketika seorang pemain memasuki kawasan penalti atau denda busursebelum bola ditendang. Jika encroaches bek, lalu menghitung skor tembakan, sebuahmenembak non-scoring dirampas kembali. Jika encroaches penyerang, tembakan scoring batasandan menendang itu dirampas kembali. Jika tembakan itu bukan-skor kemudian membela pasukan mendapat sebuahtendangan bebas tidak langsung atau tujuan tendangan bergantung di mana bola adalah ketika wasitmeniup peluitnya. Jika kedua mengganggu pasukan, tendangan penalti dirampas kembali apakahtembakan penilaian atau tidak. Tendangan penalti harus maju dan tidak boleh dimainkan lagiby kicker sampai pemain lain telah menyentuh bola.


HUKUM 15 - Lempar-inSebuah membuang-in diambil untuk memulakan semula permainan selepas bola keluar dari permainan atastouchline. Sebuah membuang-in diambil oleh pemain dari pasukan, yang tidak menyentuhbola terkini. Pemain membaling bola di mesti mempunyai kedua-dua kaki di tanah dan kedua-duabola tangan di atas kepalanya. Kedua kaki harus tetap pada atau di belakang touchline tersebut.pelempar harus melemparkan bola dengan kekuatan yang sama dari kedua-dua tangan dari belakangkepala dan dari atas kepala. pelempar tidak harus bermain bola lagisampai pemain lain dari pasukan baik telah menyentuh bola. Seorang pemain tidak boleh skortujuan langsung dari-membaling di. Seorang pemain dalam posisi offside menerima bolaterus dari membuang-in tidak offside.


HUKUM 16 - Objektif KickTempat itu terletak tepat di depan tujuannya adalah ca11e1 daerah tujuan. Ketikamenyerang teari terkini menyentuh bola sebelum menyilang garis gawang, yang membelapasukan diberikan tendangan tujuan. Sebuah tendangan tujuan diambil oleh setiap pemain dalam membelapasukan. Bola harus dimainkan dari dalam setengah dari daerah tujuan di sampingGelanggang di mana bola keluar bermain. Pasukan lawan harus tetap di luardaerah hukuman sampai bola benar-benar meninggalkan daerah tujuan. Tendangan tujuan dimainkanlagi jika bola tidak meninggalkan kotak penalti, jika bola melintasi garis gawangsebelum meninggalkan kawasan penalti atau jika bola dimainkan lagi oleh seorang pemain baik daripasukan sebelum meninggalkan penalti. kicker tidak boleh bermain bola lagi sampaipemain lain baik dari pasukan menyentuh bola. Seorang pemain dalam posisi offsidemenerima bola terus dari tendangan tujuan tidak offside.


17 HUKUM - Kick CornerJika bola berjalan di atas garis gawang dan terakhir tersentuh oleh pasukan membela, yangmenyerang pasukan diberikan tendangan sudut. Tendangan sudut diambil dari dalambusur sudut di samping lapangan tempat bola keluar bermain. Tendangan sudutboleh diambil oleh setiap pemain di tim menyerang. kicker dibenarkan untuk mencatattujuan dengan menendang bola terus ke destinasi. Lawan harus 10 meter kembalidari bola tendangan sudut. kicker tidak dibenarkan untuk bermain bola lagi sampaiPemain dari kedua-dua pasukan menyentuh bola. Seorang pemain dalam posisi offside menerimabola terus dari tendangan sudut tidak offside